neöregedj.hu
Kategóriák
neöregedj.hu
  • Kategóriák
    • NMN
    • Étrend-kiegészítők
    • Csomagajánlatok
    • Tesztek
    • Kellékek
  • Blog
    • Biohacking
    • Étrend-kiegészítők
    • Szakértők
    • Az öregedés tényezői
  • Longevity útmutató
  • Longevity AI
  • Garancia a minőségre
  • Kapcsolat
Glükózamin-szulfát (1000 mg), 90 kapszula, MoleQlar
Glükózamin-szulfát (1000 mg), 90 kapszula, MoleQlar
8 900 Ft
  1. Étrend-kiegészítők
  1. Étrend-kiegészítők

Glükózamin-szulfát (1000 mg), 90 kapszula, MoleQlar

5
Cikkszám: 
4260683650244
Gluténmentes
Vegán
GMO-mentes
Glükózamin-szulfát (1000 mg), 90 kapszula, MoleQlar
Glükózamin-szulfát (1000 mg), 90 kapszula, MoleQlar
Glükózamin-szulfát (1000 mg), 90 kapszula, MoleQlar
Glükózamin-szulfát (1000 mg), 90 kapszula, MoleQlar
Glükózamin-szulfát (1000 mg), 90 kapszula, MoleQlar
Glükózamin-szulfát (1000 mg), 90 kapszula, MoleQlar
Glükózamin-szulfát (1000 mg), 90 kapszula, MoleQlar
Glükózamin-szulfát (1000 mg), 90 kapszula, MoleQlar
Raktáron
8 900 Ft

Kiváló minőségű D-glükózamin és szulfát.
Növényi eredetű, vegán.
1000 mg/kapszula, 90 napi adag.
Hatósági engedély száma: NNGYK/34182/2024 (R).
 

  • Részletek
  • Adatok
  • Vélemények
  • Összetevők
Részletek

 

Minőségi ikon Tudj meg többet a minőségi garanciánkról
× Minőségi ikon

Minőség mindenek felett

Minden termékünk a legszigorúbb minőségi előírások szerint készül – tudományos megalapozottsággal, teljes átláthatóság mellett.


A „Clean Product & Label” filozófiánk garantálja, hogy kizárólag gondosan ellenőrzött, kifogástalan összetételű termékek kerülnek hozzád.

Minden gyártási tételt független, ISO-tanúsítvánnyal rendelkező német laboratóriumokban vizsgáltatunk.

Tanúsítványok és részletek: itt.

MoleQlar Glükózamin-szulfát étrend-kiegészítő kapszula

A glükózamin egy természetes eredetű, a szervezetben is előforduló aminosav-származék, amely kiemelkedő szerepet játszik az ízületek egészségének megőrzésében. Fontos megjegyezni, hogy a pozitív hatásokat döntően a gyógyszerészeti minőségű glükózamin-szulfát esetén tapasztalták, míg a glükózamin-hidroklorid formában nincs egységes bizonyíték a hatásosságra. 

A glükózamin alapvető építőeleme olyan fontos molekuláknak, mint a glükozaminoglikánok és a glikoproteinek, amelyek nélkülözhetetlenek az ízületi porcok, szalagok, inak és az ízületi folyadék szerkezetéhez. Ezek az elemek párnaként védik ízületeinket mozgás közben, csökkentve a terhelésből adódó károsodásokat. (R)

Tudományos kutatások egyre több bizonyítékot szolgáltatnak arra, hogy a glükózamin nemcsak az ízületek védelmét szolgálja, hanem ígéretes szereplő lehet a hosszú élettartam támogatásában is. Ennek egyik legfontosabb mechanizmusa a sejtszintű újrahasznosító rendszer, az úgynevezett autofágia aktiválása. Ez a folyamat kulcsszerepet játszik a sejtek „karbantartásában”, mivel segíti a hibás vagy elöregedett sejtalkotók lebontását és eltávolítását. Ezen túlmenően a glükózamin csökkentheti a krónikus, alacsony szintű gyulladást – az úgynevezett inflammaging jelenségét –, amely az öregedéssel összefüggő betegségek egyik fő mozgatórugója. Ennek köszönhetően a glükózamin nemcsak tovább élni, hanem jobb életminőségben élni is segíthet – különösen időskorban.(R, R, R, R, R, R)

Gyógyszerészeti minőségű, vegán glükózamin-szulfát 

A glükózamin számos formában elérhető, ám a tudományos kutatások következetesen azt mutatják, hogy a pozitív, klinikailag igazolt hatások főként a gyógyszerészeti tisztaságú glükózamin-szulfáthoz köthetők. Ez a forma mutatott meggyőző eredményeket a porckopás tüneteinek enyhítésében, a mozgékonyság javításában és a betegség előrehaladásának lassításában. Ezzel szemben a glükózamin-hidroklorid esetén a klinikai vizsgálatok eredményei nem egységesek, és sok esetben nem bizonyultak statisztikailag szignifikánsan hatékonynak. (R, R)

A legtöbb forgalomban lévő glükózamin-terméket tengeri rákfélék (pl. kagylók, garnélák) páncéljából nyerik ki, ami allergiás reakciót válthat ki egyeseknél. A mi glükózaminunk viszont fermentációs eljárással készül, ami azt jelenti, hogy teljesen növényi alapú és allergiások is biztonságosan fogyaszthatják. Ez az innovatív eljárás nemcsak etikusabb, hanem környezetkímélőbb is, miközben ugyanolyan olyan jó biológiai hasznosulást biztosít.

    A Glükozamin használatának előnyei:

    Terület Hatása
    Longevity

    A glükózamin az autofágia nevű sejtszintű újrahasznosító mechanizmus aktiválásán keresztül hozzájárulhat a hosszabb élettartamhoz. Kutatások szerint ez a folyamat segít eltávolítani a sejtekből a hibás alkotóelemeket, csökkentve az öregedéssel járó sejtkárosodást és gyulladást. (R, R, R)

    Gyulladáscsökkentés

    A kutatások alapján a glükózamin képes csökkenteni a szervezet gyulladásos szintjeit, mind általánosan, mind sejtszinten. Ez nemcsak az ízületi egészség szempontjából fontos, hanem akár a krónikus betegségek megelőzésében is szerepet játszhat. (R, R, R)

    Ízületek

    A glükózamin támogatja az ízületek egészségét azáltal, hogy elősegíti a porc szerkezetét alkotó anyagok termelését, és gátolja a porclebomlást. (R, R)

    Olvasnál még részletesebben a Glükozamin-ról?
    Tovább az áttekintőhöz

     

    Fenntartható forrásból származó glükózamin:

    A glükózamin egy alapvető, a szervezetben természetesen előforduló molekula, amely főként kagylókból nyerhető ki. Ezzel szemben a mi glükózaminunk fermentációval készül, így vegán, és kagylóallergiában szenvedők számára is megfelelő választás.

     

    Magnézium-L-treonát kapszula Hínár, treonát természetes forrása

    Glükózamin kapszula

    Nem állati eredetű, erjesztéses eljárással

     

    Minőség mindenek felett

      A MoleQlar kizárólag a legmagasabb minőségű és tisztaságú alapanyagokat használja, továbbá szigorúan elkötelezett a teljes átláthatóság mellett a termékeink minőségét illetően. Minden egyes termék szigorú tesztelésen megy keresztül mind gyártó, mind független németországi laboratóriumok által. Ennek köszönhetően a piacon egyedülálló és transzparens módon garanciát nyújtunk arra, hogy termékeik mentesek a nehézfémektől és egyéb szennyeződésektől. A tesztek eredményei bárki számára elérhetők és megtekinthetők.

      Tanúsítvány

      125486

      2024. február
      A dokumentum megtekintése

       

      Tanúsítvány

      PA23-10446

      2023. április
      A dokumentum megtekintése

      Hatósági engedély száma: NNGYK/34182/2024 (a termék megfelel a jogszabályi előírásoknak és szerepel a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ nyilvántartásában, mint étrend-kiegészítő). (R)
      Szavatossági idő: általában 2 év. Ez az információ csak tájékoztató jellegű, és nem garantált. A pontos minőségmegőrzési időt a vásárolt termék alján, vagy a csomagoláson található.


       

      Glükozamin

      Magnézium-L-treonát por
      Lenyíló ikon Komplex áttekintés

      A glükózamin egy természetes eredetű aminocukor, amely kulcsszerepet játszik a szervezetben zajló sejtközi tér (extracelluláris mátrix) felépítésében. Elsősorban olyan összetett molekulák előállításához szükséges, mint a glükozaminoglikánok (GAG-ok), glikoproteinek és glikolipidek – ezek mind elengedhetetlenek a porc, az ízületi folyadék és a csigolyák közti porckorongok egészséges működéséhez.

      Legnagyobb mennyiségben a porcszövetben, a szinoviális (ízületi) folyadékban és a gerinc porckorongjaiban található meg. A glükózamint iparilag leggyakrabban rákfélék (pl. kagylók, garnélák) páncéljából vonják ki, majd glükózamin-szulfát vagy glükózamin-hidroklorid formájában stabilizálják étrend-kiegészítőként való alkalmazásra.

      Kezdetben a tudomány úgy vélte, hogy a glükózamin kizárólag a porcszövet „építőkockájaként” működik. Azonban azóta in vitro (laborban) és in vivo (élő szervezetben) végzett vizsgálatok igazolták, hogy gyulladáscsökkentő és porclebontást gátló tulajdonságai is vannak. Ezáltal nem csupán a porc regenerációját segíti, hanem aktívan beavatkozik a porckopással járó kóros folyamatokba.

      A glükózamin-szulfát használatát több nemzetközi szakmai szervezet is támogatja a térd- és csípőízületi porckopás kezelésében. Fontos megjegyezni, hogy a pozitív hatásokat döntően a gyógyszerészeti minőségű glükózamin-szulfát esetén tapasztalták, míg a glükózamin-hidroklorid formában nincs egységes bizonyíték a hatásosságra. (R)

      Glükozamin és a Longevity

      A glükózamin hosszú évek óta ismert az ízületekre gyakorolt jótékony hatásáról. Azonban az utóbbi időben a tudományos világ figyelme egy új, rendkívül ígéretes tulajdonsága felé fordult: a várható élettartam meghosszabbítása. E hatás kulcsa lehet egy sejtszintű folyamat, amit autofágiának nevezünk.

      Az autofágia szó szerint „önemésztést” jelent, és egy természetes, sejtszintű takarító mechanizmust ír le. Ez a folyamat lehetővé teszi, hogy a sejt felismerje, lebontsa és újrahasznosítsa a sérült, felesleges vagy hibás alkotóelemeit – például fehérjéket, organellumokat vagy sejtszervecskéket.

      Ez nemcsak energiaforrást biztosít a sejtnek nehézségek idején (például éhezéskor), hanem fenntartja a sejtek „tisztaságát” és működőképességét. Az autofágia szerepe kritikus a szervezet öregedési folyamatainak szabályozásában: idővel a sejtek egyre kevésbé hatékonyan működtetik ezt a rendszert, ami felhalmozódó sejtkárosodást, krónikus gyulladást és betegségeket eredményezhet.

      Laboratóriumi vizsgálatok és állatkísérletek során kimutatták, hogy a glükózamin képes aktiválni az autofágiát.
      - Növelte az LC3-II fehérje szintjét, ami az autofágia egyik klasszikus jelzője.
      - Serkentette az autofág sejtkomponensek kialakulását (ún. autofagoszómákat).
      - Gátolta az mTOR (mammalian Target of Rapamycin) útvonalat, amely normál esetben elnyomja az autofágiát.

      Ez utóbbi különösen fontos, mivel az mTOR gátlása az egyik legismertebb mechanizmus, amelyen keresztül a böjt és más longevity molekulák (pl. spermidin) is működnek. (R, R, R)

      Glükózamin és gyulladáscsökkentés

      A glükózamin elsősorban ízületi problémák enyhítésére használnak, azonban az utóbbi évek kutatásai azonban azt sugallják, hogy ennél jóval többre lehet képes, ugyanis a szervezetben fellépő gyulladások csökkentésében is szerepet játszhat.

      Egy tanulmány szerint napi 1500 mg glükózamin-hidroklorid szedése 28 nap után 23%-kal csökkentette a C-reaktív fehérje (CRP) szintjét a vérben – ez egy általános gyulladásjelző biomarker. Bár más gyulladásos markerek nem változtak jelentősen, a kutatók kimutatták, hogy az úgynevezett „citokin aktivitás” nevű gyulladásos útvonal jelentősen visszaszorult.

      A glükózamin hatása nemcsak általános, hanem sejtszinten is kimutatható: szinoviális sejtek – ezek felelősek az ízületi folyadék termeléséért – esetén kimutatták, hogy a glükózamin képes gátolni a gyulladásos útvonalak, például a p38 MAPK aktiválódását. Ha más, „funkcionális” táplálkozási anyagokkal, mint a kollagén társítják, a gyulladásgátló hatás fokozódhat – különösen az IL-8 nevű gyulladásos citokin csökkenésében.

      A glükózamin gyulladáscsökkentő hatása túlmutat az ízületi fájdalmakon. Egy több mint 400 ezer résztvevő adatait elemző brit kutatás szerint a glükózamint rendszeresen szedőknél szignifikánsan alacsonyabb volt a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázata. Különösen igaz volt ez azoknál, akiknek eleve magasabb volt a CRP-szintjük – tehát már fennállt náluk valamilyen gyulladásos állapot.

      A jelenlegi kutatások alapján a glükózamin képes csökkenteni a szervezet gyulladásos szintjeit, mind általánosan, mind sejtszinten. Ez nemcsak az ízületi egészség szempontjából fontos, hanem akár a krónikus betegségek, például a cukorbetegség megelőzésében is szerepet játszhat. (R, R, R)

      A glükózamin és az ízületek egészsége

      Kiemelt szerepe van az ízületi porc egészséges fejlődésében és fenntartásában – ez a fehér, sima szövet borítja a csontok végét, ahol azok ízületet képeznek. Az ízületi porc rendkívül speciális szövet: rugalmas, ellenáll a mechanikai terhelésnek, és sima felszíne révén súrlódásmentes mozgást biztosít. Sajnos azonban ez a szövet idősebb korban szinte egyáltalán nem képes regenerálódni. Idővel, a használatból fakadó „kopás” és sérülések miatt elvékonyodik, elhasználódik – ez a folyamat vezet az osteoarthritis, vagyis ízületi porckopás kialakulásához, amely a világon a leggyakoribb mozgásszervi fájdalommal és korlátozottsággal járó betegség.

      A kutatások szerint a glükózamin serkenti bizonyos, a porc és ízületi folyadék szerkezetét biztosító anyagok – például kollagén – termelését. Ezáltal hozzájárul a porc szerkezetének fenntartásához, és védheti a károsodástól. A glükózamint szedő sportolóknál – különösen intenzív ízületi terhelésnek kitett futballisták és rögbijátékosok esetében – kimutatták, hogy kevesebb II-es típusú kollagén bomlik le a porcban. Egy 3 hónapos vizsgálat során azoknál az atlétáknál, akik napi 1,5–3 gramm glükózamint fogyasztottak, jelentősen csökkent a vizeletükben kimutatható porcbomlási markerek szintje. Ez arra utal, hogy a glükózamin úgynevezett kondroprotektív hatást fejt ki – vagyis képes megvédeni a porcot a túlzott lebomlástól, miközben a porc felépítését (szintézisét) nem gátolja.

      A glükózamin tehát támogatja az ízületek egészségét azáltal, hogy elősegíti a porc szerkezetét alkotó anyagok termelését, és gátolja a porclebomlást. Különösen hasznos lehet olyan személyek számára, akik erőteljes ízületi terhelésnek vannak kitéve – például sportolók –, illetve azoknak, akik a porckopás kockázatának vannak kitéve. (R, R)

      Csont- és ízületi betegségek kezelése: Mit mutatnak a kutatások?

      A glükózamint világszerte széles körben alkalmazzák ízületi és csontrendszeri betegségek kezelésére, különösen az osteoarthritis (OA), a rheumatoid arthritis (RA) és a csontritkulás (osteoporosis) esetében. A leggyakrabban vizsgált formája a glükózamin-szulfát, amely számos tanulmányban bizonyult hatékonynak e betegségek tüneteinek enyhítésében és a betegség előrehaladásának lassításában.

      Több vizsgálat szerint a napi glükózamin-szulfát szedése csökkentheti az ízületi fájdalmat, fenntarthatja az ízületi rés (porc vastagságának) épségét és lassíthatja a porckopás előrehaladását

      Egy nagy összehasonlító elemzés több mint 15 ezer beteg adatát elemezte. Az eredmények szerint a gyógyszerészeti tisztaságú glükózamin-szulfát jelentősen csökkentette a térdfájdalmat és javította a mozgásképességet. A hatása összevethető volt más, jól ismert kezelésekkel.

      A glükózamin – különösen glükózamin-szulfát formájában – hatékony lehet az ízületi fájdalom enyhítésében és a porckopás lassításában, miközben jól tolerálható és kevés mellékhatással jár. Bár nem csodaszer, hasznos kiegészítője lehet a mozgásszervi problémák hosszú távú kezelésének, különösen, ha más terápiákkal kombinálják. (R, R, R)

      Adatok
      Gyártó:
      MOLEQLAR
      Hatás:
      Autofágia, Bélflóra, Csontok egészsége, Gyulladáscsökkentő, Ízületek egészsége
      Típus:
      Kapszula
      Kiszerelés:
      90 db
      Gyártó weboldala:

      https://moleqlar.com/products/glucosamin-kapseln

      Tömeg:
      100,8 g/db
      Vélemények
      Átlagos értékelés:
      5 (3 vélemény)
      Még nem írtál véleményt a termékről?
      Véleményt írok!
      (3)
      (0)
      (0)
      (0)
      (0)
      Péter Lia
      2024.07.01
      Izületre tökéletes
      Kovács Lászlóné
      2024.06.05
      Csomagban vásároltam, 3 hete rendeltem, már az első hét után éreztem, hogy jvul a térdem.
      Koller Péter
      2024.05.06
      Böjtölés mellé jó kiegészítés
      Összetevők

      MoleQlar Glükózamin-szulfát – étrend-kiegészítő kapszula

      Összetevők (1 kapszula) Mennyiség* %NRV**
      Glükózamin-szulfát-kálium klorid 1000 mg n.a.***

      * Mennyiség 1 kapszulára vetítve
      ** NRV: napi beviteli referenciaérték felnőttek számára
      *** nincs meghatározva


      • Ajánlott adagolás: napi 1 kapszula
      • Összetevők: Glükózamin-szulfát-kálium klorid, bevonat: hidroxipropil-metilcellulóz
      • Kiszerelés: 90 db kapszula
      • Tömeg: 100,8 gramm
      • Minőségét megőrzi: az üveghenger alján feltüntetett időpontig (hó/év)
      • Származási hely: EU
      • Tárolás: száraz, hűvös, sötét helyen, gyermekektől elzárva tartandó
      Figyelmeztetés:
      Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és egészséges életmódot. Ne lépje túl az ajánlott napi mennyiséget. Amennyiben Ön terhes, szoptat, 18 év alatti, vagy gyógyszert szed, használat előtt konzultáljon kezelőorvosával!

       

      Hidroxipropil-metilcellulóz

      A hidroxipropil-metilcellulóz (HPMC) egy növényi alapú polimer, amely számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, amelyek ideálissá teszik kapszulahéjak előállításához. Fapépből származik, és több előnnyel bír a hagyományos zselatinkapszulákkal szemben:

      • Vegán és allergénmentes: teljesen növényi alapú, így ideális vegetáriánusok, vegánok és allergiások számára.
      • Magas stabilitás: kevésbé hajlamosak a szétesésre különböző tárolási körülmények között. Nem érzékenyek a hőmérséklet-ingadozásokra és a páratartalomra.
      • Enteroszolvens bevonat: formulázható enteroszolvens bevonattal, amely lehetővé teszi, hogy a kapszulák tartalma a bélben szabaduljon fel.
      • Jó biológiai hozzáférhetőség: hatékonyan szabadítják fel a hatóanyagokat, így növelve a biohasznosulást.

      Az emberek számára az HPMC fogyasztása biztonságos, ugyanis vízoldékony rostként viselkedik, amely emésztetlenül távozik a szervezetből. (R)

      A MOLEQLAR-nál elkötelezettek vagyunk a kiváló minőségi szabványok iránt, nemcsak az összetevők, hanem a kapszulahéjak tekintetében is. Ezért választjuk az ultratiszta HPMC kapszulákat. Teljesen növényi alapúak, magas stabilitást nyújtanak, és kiválóan távol tartják a nedvességet. A kapszulák gyártói tanúsítványai garantálják, hogy nem tartalmaznak karragént (E407) vagy PEG-et (Polietilén-glikol).

      A leginnovatívabb és legmagasabb minőségű termékek az öregedés ellen. A minőség a legfontosabb, amikor étrend-kiegészítőkről van szó. Prémium alapanyagok megbízható gyártótól, átlátható gyártói tanúsítványok, független minőségellenőrzés német laboratóriumokban.

      Facebook
      Vásárlói fiók
      • Belépés
      • Regisztráció
      • Profilom
      • Kosár
      Információk
      • Általános szerződési feltételek
      • Adatkezelési tájékoztató
      • Fizetés
      • Szállítás
      • Elérhetőségek
      Kapcsolat
      • +36301948768
      • szallitas@neoregedj.hu
      • facebook

      • instagram

      Törzsvásárlói kedvezmény

      Regisztrálj most, és az első sikeres rendelésed után 10% állandó kedvezményt kapsz minden termékre!

      Regisztráció

      Feliratkozás
      Árukereső.hu Árukereső.hu
      onlinepenztarca.hu
      A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
      simplepay_hu_v2
      stripe_com
      paypal
      Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
      • NMN
      • Étrend-kiegészítők
      • Csomagajánlatok
      • Tesztek
      • Kellékek
      • Blog
        Blog
        • Biohacking
        • Étrend-kiegészítők
        • Szakértők
        • Az öregedés tényezői
      • Longevity útmutató
      • Longevity AI
      • Garancia a minőségre
      • Kapcsolat
      Belépés
      Regisztráció
      Adatkezelési beállítások
      Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.
      A működéshez szükséges cookie-k döntő fontosságúak a weboldal alapvető funkciói szempontjából, és a weboldal ezek nélkül nem fog megfelelően működni. Ezek a sütik nem tárolnak személyazonosításra alkalmas adatokat.
      A marketing cookie-kat a látogatók weboldal-tevékenységének nyomon követésére használjuk. A cél az, hogy releváns hirdetéseket tegyünk közzé az egyéni felhasználók számára (pl. Google Ads, Facebook Ads), valamint aktivitásra buzdítsuk őket, ez pedig még értékesebbé teszi weboldalunkat.
      Az adatok névtelen formában való gyűjtésén és jelentésén keresztül a statisztikai cookie-k segítenek a weboldal tulajdonosának abban, hogy megértse, hogyan lépnek interakcióba a látogatók a weboldallal.
      A személyre szabáshoz használt cookie-k segítségével olyan információkat tudunk megjegyezni, amelyek megváltoztatják a weboldal magatartását, illetve kinézetét.