Kérdése van? +36301948768
Veri-te™ Resveratrol étrend-kiegészítő por.
Ultratiszta (98% feletti) termék, független német laboratóriumban tesztelve.
MoleQlar Resveratrol étrend-kiegészítő por
A resveratrol vegyület természetesen megtalálható bogyós gyümölcsökben, diófélékben és a keserű csokoládéban, legmagasabb koncentrációban a szőlő héjában fordul elő. A borkészítés során a szőlőszemeket hosszú ideig tárolják héjukkal és magjaikkal együtt a boroshordóban. Minél hosszabb az erjesztés folyamata, annál magasabb a végtermék resveratrol tartalma. Emiatt a bor resveratrol tartalma jelentősen magasabb, mint a sima szőlőléé.
Emellett a resveratrol tartalmat a termesztési régió éghajlata és környezete is befolyásolja. A szőlőben a rezveratrol elsősorban a Botrytis cinerea (szürke penész) fertőzés hatására keletkezik a gyümölcs héjában (gyümölcshúsban nem jellemző). Mivel a nedves területeken a növényeket általában gyakrabban támadják a gombák, resveratrol tartalmuk magasabb.
Sokaknak lehet ismerős a "francia paradoxon", mely szerint a franciák, annak ellenére, hogy magas zsírtartalmú étrendet fogyasztanak, alacsonyabb szívbetegség előfordulási aránnyal rendelkeznek. Ebből jött az a téves következtetés, hogy a vörösbor-fogyasztás jótékony hatással van a szervezetre, azonban a modern kutatások rámutattak, hogy a jótékony hatások egy különleges összetevőjének, a rezveratrolnak köszönhetők.
Resveratrol a kutatásokban:
Veri-te™, minőség mindenek felett
A piacon kapható resveratrol tartalmú készítmények általában kínai eredetűek, amit az ártéri japánkeserűfűből (Fallopia japonica, Polygonum japonica) vonnak ki. A molekula kinyerése a növényből egyszerű és olcsó, így nem meglepő, hogy számos gyártó támaszkodik erre a folyamatra. Az olcsó előállításnak azonban ára van, a növény termesztése során ugyanis rovarírtót használnak, így a végtermék is tartalmaz káros anyagokat. Ezenkívül a szárítási eljárás során gyakran kerül a végtermékbe PAH (policiklusos aromás szénhidrogén), mely potenciálisan rákkeltő anyag.
A Veri-te™ resveratrol a svájci Evolva cég szabadalma. Ez egy innovatív biotechnológiai eljárás, mely során élesztőből állítják elő a resveratrolt. Az eljárásnak köszönhetően a végtermék ultratiszta és nem tartalmaz semmilyen káros molekulát.
A resveratrol port független, német laboratórium tesztelte. A termék hitelesített tanúsítvánnyal rendelkezik, a vizsgálat során 98% feletetti tisztaságot állapítottak meg, továbbá igazolák a szennyeződés- és nehézfém mentességet. Ha érdekelnek az eredmények: Tanúsítványok és minőségbiztosítás.
OGYÉI szám: 32845/2023 (a termék megfelel a jogszabályi előírásoknak és szerepel az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet nyilvántartásában, mint étrend-kiegészítő. Jogutód: NNGYK).
Ajánlott mennyiség: napi 500 mg (1 adagolókanál).
Tartalom: 1 tasak, 30 gramm, 2 havi adag. Adagoló kanalat tartalmaz a tasak.
Hogyan használd?
Bevétele reggel ajánlott, éhgyomorra. Tekintettel arra, hogy kizárólag zsírban oldódik, javasolt mellé egy kiskanálnyi mennyiség például az alábbi élelmiszerekből: kefir, joghurt, olíva olaj, halolaj, avokádóolaj. Az éhgyomori zsírbevitelhez további jó megoldás lehet a reggeli kávé zsiradékkal elkészített változata, azaz a bulletproof coffe (magyarosítva: bulletproof kávé, „golyóálló” kávé) is.
A resveratrol használatról bővebben: Dr. David A. Sinclair öregedésgátló receptje
Összetevők (1 adagoló kanál)
mennyiség*
%NRV**
trans-resveratrol
500 mg
n.a.***
%NRV**: Napi beviteli referenciaérték %-a felnőttek esetében.
n.a.***: nincs meghatározva.